A Review Of marka eğitimi

Markalaşma, kurumların kalite, güven ve başarı sağlaması yönünden büyük önem arz etmektedir. Bu programın amacı, marka varlığının oluşturulması ve bu oluşturulan varlığın korunması için gerekli stratejik çalışmalarla geliştirilip temel alt yapıyı sağlamaktır.

Marka yönetimi stratejisi geliştirirken, markanın değer önerisine odaklanmak da önemlidir. Bir marka değer önerisi, tüketicilere markanın ne sunduğunu, hangi faydaları sağladığını ve nasıl farklılaştığını ileten bir mesajdır.

Stratejik Marka Yönetimi eğitiminde amaçlanan, katılımcıların temel marka yönetim süreçlerine dair gerekli teorik bilgi ve pratik alt yapıyı edinmeleri, başarılı bir marka yönetimi için gerekli yapı taşlarının neler olduğunu Türkiye ve Dünya’dan örneklerle inceleyerek pazarlama dünyasında marka yönetiminin durduğu yeri ve rekabetteki dinamiklere dair bilgi ve vizyonlarını geliştirmeleridir.

İşletmenin kar dışındaki beklentilerini de belirleyerek, süreç boyunca neden bir marka yaratmak istediğinizi yönlendirebilirsiniz.

Hedefiniz ve kârınız doğrultusunda harekete geçeceğiniz bu uygulamalar, marka yaratma sürecinin bir ön izlemesi olacaktır. Neyi, nasıl ve hangi yöntemlerle yapacağınız bu planlara uygun olarak uygulanır ve süreç yönetimine geçilir.

Bir markanın başarılı olabilmesi için, marka kimliğinin ve imajının iyi yönetilmesi gerekmektedir. Marka kimliği, markanın ismi, logosu, renkleri ve diğer görsel unsurlarını içerir ve markanın bir bütün olarak nasıl algılandığını website belirler.

Kurumun ve markanın hedeflerine katkıda bulunacak şekilde pazarlama stratejisi oluşturma & yönlendirme konusunda yetkinliklerini geliştirir,

Genel olarak daha az sermaye ile daha çok emek faaliyetinde bulunan KOBİ’ler, bu rekabetin sonucunda işletmeler kendi ürünlerini ya da hizmetlerini farklılaştırma ihtiyacı duymaktadırlar. Böylelikle KOBİ’lerde markalaşma kavramı doğmuş ve KOBİ’lerin marka olma süreci başlamıştır.

Sosyal medya platformları için en doğru içerik stratejilerini belirlemeyi ve Instagram algoritmasına uygun içerikler üretebilmeyi,

Marka yaratma stratejisi, bir işletme veya şirketin kendi bünyesinde kalıcı ve başarılı bir marka oluşturma amacıyla benimsediği planlar, yöntemler ve advertisementımları içerir. Bu süreç, her hedefin ve beklentilerin farklı olduğu bir dönemi yönetirken, markanın kendine özgü nitelikleri ve değerleri temel almayı gerektirir.

Fark yaratmak ve özgün olmak, tüketici ve müşteri gözünde sizi öne çıkarır. Tüketici size şu soruyu soracaktır: "Seni farklı kılan ne?"

Daha fazla bilgi almak ve merak ettiklerinizi sormak için iletişim bölümünden veya canlı sohbetten bize her zaman ulaşabilirsiniz.

Türk vatandaşı olmayan kişiler sertifika alabilmektedir. Ancak bu kişilerin TC kimlik numaraları bulunmadığından aldıkları sertifikalar e-Devlet'e işlenmez. Türk vatandaşlığı bulunmayan kişiler kendi vatandaşlık numaralarını yazarak sertifikalarını talep edebilirler.

Marka yaratma stratejisinde fikir ile beraber ürün ya a hizmetinizin sunacağı faydayı da belirtmelisiniz. Markanın hedef kitleden ve pazardan bir beklentisi olduğu gibi, hedef kitlenin de markadan bir beklentisi olmalıdır. Yaratacağınız ürün ya da hizmetin hedef kitle nezidndeki karşılığı ne olacak, hangi duygu ve işlevsel isteklere, hitiyaçlara sesleneceksiniz?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *